بازاریابی

همه چیز درباره اینفلوئنسر ها

نویسنده: کارشناس تولید محتوا 2024/03/04 4 نظر
همه چیز درباره اینفلوئنسر ها

احتمالا شما هم این روزها کلمه اینفلوئنسر را در فضای مجازی زیاد شنیده‌اید. با پیشرفت فضای مجازی و محبوب‌تر شدن شبکه‌های اجتماعی بین مردم، علاقه‌ی برخی از افراد به این موضوع زیادتر شده و از راه‌های مختلفی اقدام به دیده‌تر شدن خود کردند. اما حال سوال اینجاست که اینفلوئنسر کیست؟ چه می‌کند؟ و چه تاثیری بر مردم، فرهنگ و حتی کسب‌و‌کار مردم دارند. در ادامه این مقاله با بررسی این موارد همراه ما باشید.

اینفلوئنسر کیست؟

این کلمه در زبان انگلیسی همان تاثیرگذار معنی می‌شود. پس راحت می‌توان متوجه شد اینفلوئنسر به کسی گفته می‌شود که بر مردم، کسب‌وکارها ، فرهنگ و حتی برخی مسائل فرهنگی و اجتماعی در جامعه تاثیرگذار است.

اینفلوئنسرها اغلب در زمینه‌های خاصی مانند مد، زیبایی، سلامتی، ورزش، مسافرت، غذا، و تکنولوژی فعالیت می‌کنند و مخاطبانی را جذب می‌کنند که به آن زمینه‌ها علاقه‌مند هستند. از طریق ارتباط مستقیم با دنیای واقعی و تأثیرگذاری بر نگرش‌ها و رفتارها، این افراد برای برندها و شرکت‌ها به عنوان یک ابزار بازاریابی بسیار موثر شناخته می‌شوند.

اینفلوئنسرها افرادی هستند که از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب، توییچ، و دیگر پلتفرم‌های مشابه، محتوایی را به اشتراک می‌گذارند که می‌تواند تأثیرگذاری بر رفتار، نظرات، و تصمیمات مخاطبانشان داشته باشد. این محتوا معمولاً شامل عکس، ویدیو، مطالب نوشتاری، محتوای تحت‌فشار (برند) و محتوای توصیه‌ای است.

به دلیل محبوبیت شبکه اجتماعی اینستاگرام، این افراد در این فضای اجتماعی از محبوبیت بیشتری برخوردارند؛ اما مبدا این موضوع برمی‌گردد به یوتیوب. می‌توان ادعا کرد که تقریبا مبدا اکثر اینفلوئنسرها به یوتیوب برمی‌گردد و به مرور در شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز رشد زیادی کردند. این دسته از افراد به دلیل مخاطبین بسیار و تاثیرگذاری بالایی که دارند برای کسب‌و‌کارهای نوپا می‌توانند انتخاب مناسبی باشند. چرا که نسبت به تبلیغات سنتی نظیر بیلبوردهای تبلیغاتی سطح شهر و تیزرهای تلویزیونی هزینه کمتری دارند.

Influencer Marketingt

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ Influencer Marketingt، یکی از روش‌های نوین بازاریابی امروز است که افراد تاثیرگذار و معروف در یک حوزه خاص با برندهای مختلف همکاری می‌کنند تا خدمات و محصولات آن برند به خوبی دیده شود. حال این افراد می‌توانند از خواننده‌ها، ورزشکاران، بازیگران و یا حتی افراد کاملا معمولی در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، توییتر، یوتیوب و یا فیسبوک باشند.

این بازاریابی بر این اصل انجام می‌شود که مردم معمولا بهترین تصمیمات خرید خود را زمانی می‌گیرند که چهره یا شخصیت محبوبشان آن محصول یا خدمات را تایید کنند. اینفلوئنسرها با داشتن پیروان زیاد و قابل قبول بودن در بین مردم از این طریق توجه مخاطبینشان را به محصول یا خدمات معرفی شده جلب می‌کنند. در این نوع تبلیغات فرایندی را باید سیر کنید تا بتوانید نتیجه دلخواه خود را به دست آورید. فرآیندی مانند:

1- تعیین هدف از تبلیغات

2- انتخاب اینفلوئنسر مناسب

3- برنامه ریزی کمپین تبلیغ

4- تولیدمحتوا و ترویج محصولات یا خدمات

با توجه به موارد بالا و انجام صحیح، می‌توانید در بهترین زمان مناسب با بهترین فرد تاثیرگذار همکاری کنید و کسب‌و‌کار خود را در زمینه‌های مختلف گسترش داده و خیالتان را از بابت نتیجه گرفتن راحت کنید.

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

1 -افزایش آگاهی مردم از برند یا کسب و کار

2- بهبود بخشیدن به روابط مشتریان و مخاطبین با برند مورد نظرتان

3- افزایش فروش محصول یا خدمات

کار اینفلوئنسرها دقیقا چیست؟

تا اینجا می‌توانیم بگوییم که کارشان تولیدمحتوا در شبکه های مجازی است. این محتواها می‌توانند انواع مختلفی از جمله محتوای تصویری، ویدیویی و یا حتی پادکست باشند. اینفلوئنسرها به دلیل مخاطبین زیادی که دارند در بخش‌های مختلف دیده می‌شوند و تقریبا بیشتر این محبوبیت به همان شبکه های مجازی برمی‌گردد و حتی شاید در دنیای واقعی و در بیرون از دنیای مجازی شخصی آن‌ها را نشناسد.

انواع اینفلوئنسرها

همانطور که پیش تر گفتیم اینفلوئنسر فردی است که در یک حوزه و یا شاخه خاصی تخصص دارد، فعالیت می‌کند و می‌تواند به میزان قابل توجهی بر روی ذهن مخاطب تاثیر گذارد. جالب است بدانیم که پیش از ظهور شبکه‌های اجتماعی هم اینفلوئنسرها وجود داشته‌اند اما تبلیغات در گذشته به صورت سنتی بوده‌است. به این صورت که تبلیغات تلویزیونی بودند یا بیلبوردهای سطح شهر و یا برندها به صورت گفتاری بین مردم پخش می‌شدند.

در آن زمان ورزشکاران، بازیگران، خواننده‌ها و چهره‌های اجتماعی و سیاسی همچون اینفلوئنسرها عمل داشتند و از طریق اعتماد مخاطبین، محصولات و خدمات برندها را تبلیغ می‌کردند یا به اصطلاحی سفیر برندها بودند.

با روی کار آمدن شبکه‌های اجتماعی داستان به کلی تغییر کرد. افرادی در این زمینه ظهور کردند که با تخصص و مهارت بالا شروع به تولید انواع محتواهای جذاب و عامه پسند کردند. به صورت پیوسته مخاطبین در شبکه‌های مجازی جذب رنگ و لعاب محتواها و ظاهر اینفلوئنسرها شدند و تاثیرگذاری این افراد بر روی مردم بیشتر شد.

فعالان در این حوزه را میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد :

1- مگا اینفلوئنسرها

2- ماکرواینفلوئنسرها

3- میکرواینفلوئنسرها

4- نانواینفلوئنسرها

در ادامه با توضیحات کوتاهی درباره هر کدام از موارد گفته شده، همراه شما هستیم.

1- مگا اینفلوئنسرها

این دسته از اینفلوئنسرها بیشترین تعداد دنبال کنندگان را دارند که گاهی عدد آن‌ها فراتر از یک میلیون نفر می‌شود. . اغلب خوانندگان، ورزشکاران، بازیگران و سلبریتی‌های دیگر در این نوع از دسته بندی اینفلوئنسرها قرار می‌گیرند.

2- ماکرو اینفلوئنسرها

افرادی که دارای بین 100 هزار تا 1 میلیون فالوور هستند، در این دسته از اینفلوئنسرها قرار می‌گیرند. به صورت کلی این اشخاص در یک حوزه خاص مثل سفر، گردشگری، ورزشی، هنری، زیبایی و… فعالیت دارند و معمولا مانند واینرها ویدیوهای خیلی کوتاه تولید نمی‌کنند. از همین رو اگر به‌دنبال افزایش فروش محصولات یا خدمات خود هستید، انتخاب این دسته از افراد نمی‌تواند برای شما مفید باشد.

3- میکرو اینفلوئنسرها

به افرادی که بین 10 تا 100هزار دنبال کننده دارند میکرواینفلوئنسر می‌گویند. اکثر افرادی که در این دسته فعالیت دارند از تخصص و یا دانش خاصی در زمینه‌ی خاصی برخوردارند. جالب است بدانید که محبوبیت این دسته از اینفلوئنسرها به دلیل همین مهارت و دانش خاصی که دارند در حال افزایش است.

4- نانو اینفلوئنسرها

افرادی که به تازگی پا به این عرصه گذاشته‌اند و دنبال‌کنندگان خاصی ندارند در این دسته قرار می‌گیرند. بهتر است بدانید که این گروه  تعامل بسیار زیادی با مخاطبین خود دارند و ارتباط صمیمی‌تری بین آن‌ها وجود دارد. به همین علت نرخ تعامل صفحاتشان عموما سطح بالایی دارد و با وجود دنبال‌کنندگان کمی که دارند پیشرفت سریعی را تجربه می‌کنند.

تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر

تفاوت بلاگر با اینفلوئنسر چیست؟

اگر بخواهیم تفاوت این دو دسته را از هم تشخیص بدهیم، باید نگاهی به تعریف هرکدام از آن‌ها بپردازیم.

پیش‌تر گفتیم که ایتنفلوئنسرها افراد تاثیرگذاری هستند که می‌توانند در تصمیم‌گیری و یا در انجام فرآیند خرید افراد تاثیر مستقیم داشته‌باشند. اما بلاگرها بیشتر به تعریف روتین روزانه خود می‌پردازند و داستان سرایان قدرتمندی هستند که با استفاده از روش های خاص می‌توانند مخاطبین زیادی را هر روزه همراه خود کنند. به طور کلی می‌توان گفت که اصلی‌ترین تفاوت این دو در نوع تولید محتوای آن‌ها است.

معیار اینفلوئنسر بودن ایجاد تاثیر مثبت در گرفتن یک تصمیم عالی است. این در حالی است که بین بلاگر‌ها قضیه چندان موضوع مهمی شناخته نمی‌شود .

کمپین های تبلیغاتی با بهترین اینفلوئنسر و بلاگرها با آژانس تبلیغاتی بعلاوه

آژانس تبلیغاتی و دیجیتال مارکتینگ بعلاوه با بررسی تعداد زیادی از بلاگرها و اینفلوئنسرها و آنالیز صفر تا صد صفحات کاری آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بهترین تبلیغ را در فضای مجازی و کسب‌وکار خود داشته باشید. شما می‌توانید برای مشاهده نمونه کارهای مجموعه بعلاوه به صفحه اصلی مراجعه کرده و با متخصصین ما در ارتباط باشد.

4 پاسخ به “همه چیز درباره اینفلوئنسر ها”

  1. عارفه گفت:

    بلاگر های لعنتی چه درآمدی دارن

  2. zahra گفت:

    سلام خسته نباشید . نحوه قیمت گذاری این بلاگرها و اینفلوئنسرها به چه صورته از نظر شما؟ چون ماهایی که انلاین شاپ داریم اینارو بدونیم خیلی خوبه بعضیا خیلی قیمت های نامعقولی دارن.

    • کارشناس تولید محتوا گفت:

      سلام وقت بخیر
      بستگی به نیاز شما و بودجه شما دارد اما از طرف بلاگر ها مبلغ ثابتی مشخص نشده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *