دسترسی سریع به بخش های مقاله
امروزه به منظور افزایش بازدید وبسایت و افزایش ترافیک، انجام روشهای سئو و تکنیکهای آن به تنهایی کافی نیست. شما باید بتوانید رفتارهای کاربران و نحوه برخورد موتورهای جستوجوگر با وبسایت خود را بدانید و با آگاهی از آنها برای بهبود محتوای خود تلاش کنید.
امروزه ابزارهای سئو بسیار هستند که میتوانند در بسیاری از زمینهها، به وب مستران کمک کنند و باعث رشد آنها شوند. در این مقاله از بخش آموزش مجموعه بعلاوه، به معرفی بهترین ابزار سئو 2023 میپردازیم.
در ادامه فهرست برترین ها را مشاهده خواهید کرد:
اگر شما هم جزو دسته افررادی هستید که زمان و انرژی زیادی را صرف تحقیق کلمه کلیدی و ارزیابی بهترین ابزار سئو برای بهینهسازی استراتژیهای بازاریابی دیجیتال خود میکنید، حتما در ادامه مطالب را با دقت مطالعه کنید.
معرفی 8 تا از بهترین ابزار سئو
این ابزارها در پیدا کردن مناسبترین کلمه کلیدی جهت کسب رتبه و ترافیک بالا، ضروری هستند.
1. keywordchi
در عرض چند ثانیه بیش از ۱۵۰ ایده کلمه کلیدی پیدا کنید.
2. Woorank’s SEO & Website Analysis Tool
این مورد یک افزونه بسیار مفید برای Chrome و یکی از بهترین ابزار سئو است. اول اینکه شما یک امتیاز سئو کلی دریافت میکنید. سپس، این ابزار به شما دقیقاً نشان میدهد که چگونه میتوانید سئوی داخلی و سئوی خارجی وبسایت خود را ارتقا دهید.
امتیازدهی به میزان موبایل فرندلی بودن سایت شما، تجزیه و تحلیل محتوا، بررسی و تعداد بکلینکها از جماه کاربردهای این افزونه است.
3. SEARCH SIMULATOR
با استفاده از جستجوی شبیهسازی از هر مکانی در گوگل، به راحتی میتوانید رتبهبندی وبسایت خود یا رتبهبندی رقبایتان را بررسی و پیگیری کنید. برای یافتن رتبه مقاله خود بهترین و سریعترین انتخاب است.
4. Google Lighthouse
6. schema.org
7. Ubersuggest
دریافت پیشنهادهای کلمه کلیدی و دادههای رقابتی از ویژگیهای این ابزار است.
Ubersuggest از ویژگیهای بسیاری برخوردار است که معمولاً فقط در ابزارهای سئو پرمیوم یافت میشود.
اما کاملاً رایگان است.
برای استفاده از آن، یک کلمه کلیدی که میخواهید برای آن رتبه بگیرید (یا یک وبسایت رقیب که میخواهید بالاتر از آن رتبه بگیرید) را تایپ کنید.
8. Similarweb Browser Extension
Similarweb یک افزونه مرورگر کاربردی است و جزو بهترین ابزار سئو است که به شما امکان مشاهده ترافیک وب، رتبه کلمات کلیدی و بسیاری دیگر امکانات را میدهد.
<p>این افزونه برای Chrome، Firefox، Edge و Opera در دسترس است.
یکی از بهترین ویژگیهای Similarweb این است که استفاده از آن بسیار آسان است که شما میتوانید از آن برای تحلیل عمیق وبسایت خود استفاده کنید.
بهترین ابزارهای بررسی فنی سئو
این ابزارها در شناسایی مسائل پشتیبانی و فنی که به طور حتم در بر رتبهبندی موتور جستجوی وبسایت تأثیر دارند، به شما کمک میکنند.
بیشتر بدانید: تکنیکهای طلایی بهبود رتبه سایت
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)
گوگل سرچ کنسول یکی از ابزار های سئو میباشد که اطلاعات بسیار مفید و مهمی از کاربران را به شما میدهد. برای تمام وب سایتها اعم از فروشگاهی و شرکتی و یا وب سایتهای کوچک و بزرگ وجود این ابزار الزامی است و میتواند کمک بسیاری به تصمیم گیریها و اقدامات شما داشته باشد.
این ابزار امروزه به صورت کاملا رایگان در اختیار مدیران وب سایتها قرار گرفته است.
Google Search Console وب سایت شما را مورد بررسی قرار میدهد و برخی از ویژگیها مانند خطاهای موجود، صفحه های 404، رسپانسیو بودن صفحات و… را به شما گزارش میدهد. همچنین میتوانید با استفاده از این ابزار سئو، اطلاعات دقیقی درمورد میزان کلیک بر روی صفحات و کلمات کلیدی که توسط آنها کاربران وارد سایت شما شدهاند را میتوانید مشاهده کنید.
همچنین میتوانید درخواست ایندکس برای صفحات سایت خود ارسال کنید و صفحات خود را به روز کنید. اگر به دنبال تعیین سایت مپ برای گوگل هستید باید آن را از طریق گوگل سرچ کنسول ثبت کنید و روند ایندکس کردن را به صورت دستی انجام دهید که برای موتورهای جستوجوگر راحتتر است.
Ahrefs: ابزار سئو
ahrefs یکی دیگر از ابزارهای کمک کننده سئو است که میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار بدهد. با ثبت نام در این ابزار و تایید سایت خود میتوانید تا 100 مورد از ویژگیهای سئو تکنیکال رو بر روی وب سایت خود بررسی کنید. اگر اطلاعات کافی هم نداشته باشید این وب سایت پیشنهادهایی درباره نحوه حل مشکلات نیز به شما میدهد.
همچنین زمینههایی را پیشنهاد میدهد که میتوانید از طریق آنان لینکهای داخلی سایت خودتان را بهبود ببخشید. با استفاده از این ابزار سئو میتوانید بکلینک هایی که از وبسایتهای دیگر دریافت کردهاید را مشاهده کنید.
با استفاده از ترفندهای سئو تکنیکال میتوانید وب سایت خود را بهینه کنید و در کسب رتبه مناسب و افزایش کاربران واقعی موفق باشید.
Analitycs
گوگل آنالیتیکس احتمالاً قدرتمندترین ابزار تجزیه و تحلیل رایگان موجود برای سئو است.
تقریباً هر بیت ترافیکی را که میتوانید در وب سایت خود تصور کنید، ردیابی میکند. مثلاً از کجا آمدهاست، کدام صفحه آن را دریافت میکند و… .درست است که گوگل آنالیتیکس واقعاً یک ابزار سئو نیست اما اجرای یک کمپین سئو بدون آن تقریبا غیرممکن است.
این ابزار هنوز هم ابزاری مفید برای ردیابی ترافیک از سمت جستجوی ارگانیک است. داده های گوگل آنالیتیکس به شما نشان میدهد که آیا تلاش های سئوی شما نتیجه داده است یا خیر!
اگر از گوگل آنالیتیکس استفاده نمیکنید، توصیه میکنیم در اسرع وقت اقدام کنید. هیچ منبع داده دیگری مانند Google Analytics وجود ندارد که اطلاعات با کیفیت و دقیقی ارائه دهد. در دوران سلطه گری گوگل، گوگل آنالیتیکس ابزاری است که ما باید با آن کار کنیم.
تقریباً تمام دادههای کاربردی و مهم درباره بازدیدکنندگان سایت، کلمات کلیدی که مردم برای یافتن سایت شما استفاده میکنند، CTR و ترافیک ارگانیک، نرخ پرش، منابع ترافیک، زمان ماندگاری کاربر در سایت، سرعت صفحه هنگام لود شدن میتوان از این منبع دریافت کرد.
Google Trends
Google Trends عبارات جستجوی محبوب کاربران را در طول زمان به خوبی نشان میدهد. شما میتوانید در این ابزار سئو چند عبارت یا کلمه کلیدی را با هم مقایسه کنید و میزان محبوبیت آن را مشاهده کنید. بعد هم با توجه به میزان سرچ، پر جستجوترین کلمه و عبارت را انتخاب کرده و مقالهنویسی را نسبت به آن شروع کنید.
Yoast SEO
اگر سایت شما روی وردپرس اجرا میشود، افزونه Yoast ASAP کمک شایانی به شما میکند.
با افزونه Yoast لازم نیست هر بار که صفحه جدیدی به سایت اضافه میکنید، نقشه سایت را نیز تنظیم کنید. چرا؟! چون Yoast نقشه سایت شما را به طور خودکار بهروزرسانی میکند.
الزامات یک سایت خوب
به طور کلی الزامات یک سایت خوب همیشه نمیتواند ثابت بماند و باید بدانید اینکه عبارتهایی را انتخاب کنید یا نتیجه جستوجو بالایی داشته باشید که مخاطبان اصلا جستوجو نمیکنند، در واقع اصلا سئو نیست.
XML Sitemaps
یکی از الزامات سایت جهت رتبه گرفتن همین Sitemaps.xml است که در واقع یک نقشه کامل از همهی صفحات سایت است. نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک میکند تا مطالب وبسایت شما را به راحتی درک کنند، اما ممکن است برای مشاغل کوچک یا مبتدیان سئو بسیار فنی باشد. این ابزار آن را بسیار ساده می کند.
XML Sitemaps یک نقشه سایت برای شما ایجاد میکند که میتوانید آن را به گوگل سرچ کنسول ارسال کنید.
به سادگی URL سایت خود و برخی پارامترهای اختیاری را وارد کنید، این ابزار یک نقشه سایت ایجاد می کند که می توانید آن را در گوگل سرچ کنسول جستجو و ابزارهای وبمستر بینگ آپلود کنید.
Mobile Freindly – موبایل فرست ایندکس
موبایل فرست ایندکس به این معناست که گوگل عمدتا از نسخه محتوای موبایل برای ایندکسکردن و رتبهبندی استفاده میکند. از آنجا که امروزه اکثر کاربران از طریق گوشیهای همراه به گوگل دسترسی دارند، این شاخص در درجهی اول از نسخه محتوای صفحهی موبایل استفاده میکند. پس باید در این زمینه خود را به 100 برسانید!
کلام آخر
اگر بتوانید رفتار کاربران و موتورهای جستوجوگر را تشخیص دهید، میتوانید تصمیمات تاثیر گذارتر و موثری بگیرید.
سلام وقت بخیر خسته نباشید
خیلی عالی این مقاله واقعا معرکه و کاربردی بود
همینطور پیش برید از همین مقالات بزارید
بازدید زیادی داره چون خودمم تو همین کار هستم این مقاله شما خیلی عالی بود موفق باشید
سلام وقت شما هم بخیر
ممنون از نظر با ارزش شما
شما هم موفق باشید
درود بر شما ممنون بابت این مقاله
مورد 4 که معرفی کردهاید خیلی کاربردی بود به من خیلی کمک کرد
سلام وقت بخیر
شما از موارد دیگه هم میتونید استفاده کنید تا متوجه کاربردی بودن آنها باشید
پیشنهاد می شود از موارد دیگر هم استفاده کنید