اخبار

تاثیرات کرونا بر کسب و کارها

نویسنده: کارشناس تولید محتوا 2021/07/03 0 نظر
تاثیرات کرونا بر کسب و کارها

بر خلاف تصور بسیاری از مردم عادی ویروس کرونا تماما باعث ایجاد ضرر در کسب و کارها نشده است. شیوع این بیماری سبب افزایش سود بسیاری از شرکت های بین المللی شد و تاثیرات کرونا برای آنها بسیار خوب و مفید بوده است. به طور مثال بر اساس آمار آریزتون، شرکت مشاوره و تحقیق آمریکایی، بازار ژل های ضدعفونی کننده دست تا پایان امسال ۱۱ میلیارد دلار رشد خواهد داشت. یعنی چیزی حدود ۶۰۰ درصد بیشتر نسبت به سال قبل اما فقط همین یک مورد نیست. در مقاله قبلی به بررسی داستان جذاب شکل گیری کسب و کارهای معروف پرداختیم و با توجه به شیوع ویروس کرونا در ادامه مقالات آموزشی مجموعه بعلاوه به بررسی تاثیرات کرونا بر برخی از شرکت های معروف و بزرگ دنیا خواهیم پرداخت.

تاثیرات کرونا بر شرکت آمازون

در طول سه ماه گذشته و با توجه به شیوع بیماری کرونا و تاثیرات آن خدمات وب شرکت آمازون ۱۳.۵ میلیارد دلار فروش خالص داشت که نسبت به سال گذشته 35 درصد رشد داشته است. اگر چه آمازون نحوه فروش تبلیغاتی خود را آشکار نمیسازد اما تبلیغات در قسمت سایر درآمدها قرار دارد که شاهد رشد ۷۷ درصدی سالانه به ۶.۹ میلیارد دلار بود. مدیر عامل شرکت آمازون در اوایل این ماه خبر داد که این شرکت اکنون ۲۰۰ میلیون مشترک ویژه دارد که ۵۰ میلیون مشترک بیشتر از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی است.

تصور میشود که آمازون در سال جاری هزینه‌های کمتری را در رابطه با اقدامات ایمنی در مقابل ویروس کرونا متحمل شود. بنابراین درآمد عملیاتی با احتساب ۱.۵ میلیارد دلار هزینه مربوط به کرونا در سه ماهه دوم بین ۴.۵ تا ۸ میلیارد دلار تخمین زده میشود. این آمار مطابق آن چیزی است که مدیرعامل شرکت آمازون پیش بینی کرده بود.

تاثیرات کرونا بر شرکت ماکروسافت

با توجه به گزارش مالی شرکت مایکروسافت که مربوط به سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ است، درآمد این شرکت با توجه به تاثیرات کرونا ۳۵ میلیارد دلار و درآمد خالص آن ۱۰.۸ میلیون دلار ثبت شده است که به ترتیب نشان دهنده رشد ۱۵ و ۲۲ درصدی آن است. با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و تاثیرات کرونا بر کس و کار ها، انجام کارها به صورت دور کاری استقبال شرکت‌های بسیاری قرار گرفت، همین اتفاق باعث شد شرکت مایکروسافت از طریق برنامه‌های مایکروسافت آفیس و سرویس‌های ابری خود به سود زیادی دست پیدا کند. افراد زیادی در این دوره زمانی از برنامه‌هایی مانند تیمز، آژور و دسکتاپ مجازی ویندوز استفاده کردند. همچنین با توجه به دستور العمل های ماندن در خانه، تقاضا برای برنامه‌های بازی این شرکت مانند “ایکس باکس”، “ایکس باکس لایو” و “ایکس باکس گیم پس” نیز افزایش پیدا کرد.

اپل

شرکت apple نیز همانند بسیاری از شرکت‌های فناوری دیگر شیوع بیماری کرونا با تاثیرات مثبت و منفی در آن شد و با افزایش آمار مبتلایان به این ویروس، فروشگاه‌ها و مراکز فروش آن در کشور چین به مدت دو هفته بسته شدند. فروش محصولات سخت افزاری این شرکت به جز محصولات پوشیدنی در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ با کاهش رو به رو شد. در مقابل، فروش ایرپاد و اپل واچ با رشد ۲۳ درصدی همراه بود. همچنین با توجه به ماندن افراد در منزل، استقبال از سرویس‌ هایی مانند اپل تی‌وی پلاس و خرید بازی از اپ استور بیشتر از قبل شد و درآمد این سرویس‌ها ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد. با توجه به تاثیرات کرونا بر جهان این بیماری همه گیر مشکلی برای ارائه محصولات جدید اپل به وجود نیاورد. این غول دنیای فناوری درماه گذشته محصولاتی مانند مک بوک ایر، آی پد پرو و نسل دوم آیفون اس ای را به نمایش گذاشت؛ البته به نظر می‌رسد ارائه آیفون ۱۲ که اولین دستگاه 5G اپل به شمار می‌رود، تحت تأثیر کرونا قرار خواهد گرفت.

تاثیرات کرونا بر شرکت فیسبوک

درآمد ناخالص فیس‌بوک ظرف سه‌ماهه دوم سال جاری 17 درصد با افزایش روبرو شده است و نزدیک به ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است. شرایط فیسبوک با توجه به تاثیرات کرونا نیز بسیار رضایت بخش بوده است. علاوه بر متوقف کردن فعالیت‌های تبلیغاتی شرکت کوکاکولا و شماری از شرکت‌های بزرگ آمریکایی بر روی این شبکه اجتماعی، این شرکت با تبلیغ توسط شرکت های کوچک و متوسط درآمد بسیاری توانسته به دست بیاورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *