دسترسی سریع به بخش های مقاله
کسب و کارهای حرفه ایی و موفق کمی پیدا میشود که یک بازاریاب حرفه ایی و قوی نداشته باشند. داشتن یک بازاریاب حرفه ایی یکی از عوامل تاثیر گذار در موفقیت بسیاری از کسب و کارها میباشد و تاثیر بسیاری در فروش دارد. وجود این افراد حتی در موارد جزئی و کوچک میتواند بسیار تاثیر گذار باشد و میتوان گفت یکی از تکنیک های ویژه فروش حرفه ایی به شمار می رود. درواقع برای حرفه ای شدن در این عرصه تنها دانش تئوری مدنظر نبوده و تجربه و در اختیار داشتن مهارت های مناسب، از دیگر الزامات این امر محسوب می شود. در ادامه این مقاله از بعلاوه چند ویژگی یک بازاریاب حرفه ایی را بررسی خواهیم کرد.
داشتن آمادگی روحی و روانی
برای ارتقای این آمادگی لازم است افراد در خودشناسی خویش و آگاهی دقیق از نقاط قوت و ضعف خود به منظورمهندسی توفیق و مهندسی شکست تلاش کنند. تمام بازاریابان و فعالان در این زمینه میدانند که برای پیشرفت باید حس خوبی نسبت به خود و کار خود داشته باشند و به خود علاقه داشته باشند در غیر این صورت، نمی توانند دیگران از جمله مشتری را دوست داشته باشند. یکی از ویژگی های یک بازاریاب موفق این است که علاقه زیادی به خود و مشتریان خود و سازمان خود دارند. همچنین خودشان را باور دارند و در راستای ارتقای اعتماد به نفس و عزت نفس خویش، آگاهانه تلاش می کنند.
ویژگی بازاریاب حرفه ایی: آمادگی جسمی
یک بازاریاب و فروشنده حرفه ایی برای موفقیت و حضور در بازار نیاز به داشتن بدنی سالم و مقاوم دارد. با توجه به این موضوع، یک بازاریاب حرفه ایی همواره از خود مراقبت میکند و ورزش را ترک نمیکند، همیشه به تغذیه خود اهمیت میدهند و برای سلامتی خود تلاش میکنند.
بازاریاب حرفه ایی و شناخت کامل محصولات
همیشه یک بازاریاب حرفه ایی قبل از شروع به کار حرفه ایی در سازمان و شرکت خاصی و یا شخصی خاصی، ابتدا زمان ویژه ایی را صرف یادگیری محصولات و ویژگی های آنها میکنند تا در مقابل سوالات موشکافانه و دقیق مشتری بتوانند پاسخهای دقیق بدهند و به این طریق خودشان را به عنوان یک مهندس فروش برجسته به مشتری نشان دهند.
بازارشناسی
یکی از ویژگی های یک بازاریاب حرفه ایی این است که دقیقا میدانند که بازار هدف یک محصول ممکن است با محصولی دیگر متفاوت باشد؛ با توجه به این موضوع تمام مشتریان و بازاریان خود را با توجه به فرهنگ و مذهب، توان اقتصادی و سایر ویژگی ها و خصوصیات شناسایی میکنند. آنها می دانند که لازم است با شناخت دقیق از بازار و مشتریان، خود را برای برخورد با آنها آماده کنند و منتظر تغییر مشتریان خود نباشند.
توانایی تعامل با دیگران
بازاریابان و فروشندگان حرفه ای می دانند که مشتریان قبل از خرید محصول، باید خریدار خود آنها باشند. اگر مشتری نتواند حسی خوبی بین خود و بازاریاب برقرار کند قطعا مشتری او نخواهد شد و فرصتی برای نشان دادن ویژگی ها و مزایا نخواهد داد؛ به همین دلیل است که امروزه تیپ ظاهری و تیپ باطنی در راستای تاثیر گذاشتن بر مشتری اهمیت بسزایی یافته است.
مشاور خوب
مشاوره دادن مناسب به مشتری به جای تاکید به خرید یکی از مهم ترین ویژگی های یک بازاریاب حرفه ایی است. اینکه فروشنده ها بتوانند به مشتری مشاوره بدهند که چه انتخابی داشته باشند و کدام انتخاب صحیح است. بازاریابان و فروشندگان حرفه ایی به خوبی با این موضوع آشنا هستند و تلاش میکنند تا به بهترین نحوه انجام بدهند، او اصول مشاوره را می داند و با آگاهی کامل از بازار به مشتری اطلاعات می دهد.
مشتاق یادگیری
یک بازاریاب حرفه ایی همواره علاقه بسیاری به یادگیری و مطالعه دارد و سعی دارد تا به طور دائم اطلاعات خود را بروز نگه دارد و از علم و تکنولوژی دور نماند. آنها علاقه فراوانی به مطالعه کتاب و گذارندن دوره های آموزشی دارند. بازاریابان و فروشندگان حرفه ای همیشه در حال یادگیری و آموزش هستند و از توانایی ها و دانش خود در عمل استفاده میکنند و به این طریق، سطح دانایی و یادگیریشان را به طور مستمر ارتقا می دهند و دانسته های قدیمی را که دیگر کاربردی ندارند، از ذهنشان خارج می سازند. الوین تافلر، مولف کتاب های “موج سوم” ، “شوک آینده” و “برخورد تمدنها” می گوید: بیسوادان سده بیست و یکم کسانی نیستند که نمی توانند بخوانند و بنویسند، بلکه کسانی هستند که نمی توانند بیاموزند آموخته های کهن را دور بریزند، و دوباره بیاموزند.
تکنیک های مختلف
یک بازاریاب موفق و حرفه ایی همواره باید با تکنیک های مختلف فروش و حضور در بازار اشنا باشند و بدانند که در کجا و در چه زمانی از آن استفاده کنند. بازاریاب های حرفه ای معمولاً زمانی را صرف یادگیری این مهارت های می کنند و میتوانند در زمان های لازم از تکنیک های مختلف چه در مذاکره، چه در فروش و چه در تبلیغات استفاده کنند.
الگوبرداری آگاهانه
بازاریابان حرفه ایی و فروشندگان با تجربه دقت بالایی در کار خود و آنالیز رقبا و همکاران خود دارند و همواره حتی از رقیبان خود نیز مطالب جدید یادمیگیرند. آنها اهل تقلید نیستند، اما از هر کس و هر سازمان نکته ی بارزشان را یاد می گیرند و بصیرت الگوبرداری آگاهانه را در خودشان تقویت می کنند.
آماده بودن در تمام شرایط
هر موفقیتی در کنار اصول ثابت همیشگی، اقتضائات خاص خودشان را طلب می کند. بازاریابان و فروشندگان نگرش اقتضایی دارند، آنها مهارتهایشان را افزایش می دهند. اما شرایط و زمان را هم به خوبی درک می کنند و سپس بهترین اقدام را انجام می دهند. استمرار در ارتقای مهارتها، آمادگی لازم برای رویارویی با شرایط و بحرانها را می دهد.