وب سایت

CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

نویسنده: کارشناس تولید محتوا 2022/04/05 0 نظر
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟

احتمالا در دنیای وب کلماتی مانند cms و seo (سئو سایت) و ui و ux و … را بسیار شنیده اید. این موارد همگی در طراحی وب سایت بسیار لازم و مورد نیاز هستند. اما سیستم مدیریت محتوا چیست؟ سیستم یا سامانه مدیریت محتوا (به انگلیسی Content Management System که آن را به اختصار CMS میخوانند) در تعریف ساده یک نرمافزار تحت وب برای انجام راحت تر اقدامات مربوط به سایت مانند، مدیریت، اصلاح، ویرایش و در نهایت انتشار محتوای دیجیتال اعم از متن، عکس، فایل صوتی یا ویدئویی و دیگر فرمتهای فایلها در وبسایتها است. سیستم های مدیریت محتوا روز به روز در جهان در حال پیشرفت و تکامل هستند و به سیستمی کامل و قدرتمند تبدیل شده اند. در ادامه این مقاله از مجموعه بعلاوه همراه ما باشید تا به کاربردهای cms ها و تعریف کامل آن بپردازیم…

آشنایی با سیستم مدیریت محتوا (cms)

این سیستم میتواند کمک های بسیاری به مدیران وب سایت ها و کسب و کارهای مجازی بکند و باعث راحتی و سرعت بخشیدن به انجام کارهای اساسی شود. با وجود این سیستم، نیاز به کد نویسی از بین می رود و میتوان بسیار راحت محتوا را تولید و مدیریت کرد. CMS یک نرم افزاری است که این امکان را به کاربران خود میدهد که بدون نیاز به دانش کدنویسی اقدام به طراحی وب سایت و تولید محتوا در فضای مجازی کنند.

با استفاده از این سیستم میتوانید در زمان نیز صرفه جویی کنید و در کمترین زمان در محیطی کاربر پسند و ساده اقدام به تولید محتوا و شخصی سازی بخش های مختلف وب سایت خود کنید. سیستم های مدیریت محتوا امروزی پیشرفت بسیاری نسبت به قبل داشته اند و امکانات بسیاری را در اختیار مدیران سایت و طراحان وب سایت قرار میدهند.

ویژگی های یک cms

سیستم مدیریت محتوا مناسب ویژگی های بسیاری دارد و امکانات زیادی در اختیار کاربران قرار میدهند. این امکانات به شما کمک میکند تا در سریع ترین زمان ممکن و بدون کدنویسی تغییرات خود را اعمال کنید. در ادامه به برخی از ویژگی های مهم cms ها اشاره کرده ایم:

1. مدیریت محتوا

همان طور که از نام آن پیداست با استفاده از این سیستم میتوان محتوایی خاص و منحصر به فرد و کاملا شخصی تولید کرد و با اضافه کردن عکس و فیلم و فایل و بسیاری از موارد دیگر ارزش آن را دوچندان کرد. میتوانید محتوا را تغییر بدهید و سپس منتشر کنید. و یا محتوا قدیمی تری را به روزرسانی کرده و منتشر کنید.

2. قابلیت ارائه

یک سیستم مدیریت محتوا باید این ویژگی را داشته باشد که بتواند در تمام دستگاه های هوشمند محتوای مورد نظر را به درستی نمایش دهد. در حال حاضر بسیاری از کاربران فضای مجازی و اینترنت از تلفن های هوشمند استفاده میکنند اما cms ها باید بتوانند در تمام دستگاه ها محتوای خود را نمایش دهند. به این حالت ریسپانسیو یا حالت واکنش گرا نیز گفته میشود که تا در هنگام کدنویسی سایت باید به آن توجه داشت و آن را کامل کرد.

3. تجارت الکترونیک

احتمالا نام وردپرس را زیاد شنیده اید. این نیز یک سیستم مدیریت محتوا بسیار معروف در جهان است که توسط تعداد بسیاری از کاربران مورد استفاده قرار گرفته است. این CMS قابلیت تجارت الکترونیک نیز دارد که یکی از نیازهای اساسی کسب و کارها و فروشگاه های اینترنتی می باشد. اگر در این سیستم افزونه ووکامرس را نصب کنید به راحتی میتوانید یک وبسایت فروشگاهی طراحی کرده و اقدام به خرید و فروش و نمایش محصول بپردازید.

4. شخصی‌سازی

سیستم مدیریت محتوا یا همان cms ها این امکان را برای مدیران و طراحان وب سایت ها فراهم میکنند که تاجایی که امکان دارد وب سایت خود را شخصی سازی کنند. حتی این سیستم ها قادر هستند تا محتوای تولید شده را به افراد خاص از نظر ویژگی های مختلف نمایش دهند و کاملا شخصی سازی شوند.

5. آنالیز، تجزیه و تحلیل

بعد از تولید محتوا و راه اندازی وب سایت، تجزیه و تحلیل کردن اطلاعات و محتواهای تولید شده در سیستم مدیریت محتوا (cms) از اهمیت بسیاری برخوردار است. شما باید قادر باشید تا محتوا و مطالب وب سایت خود و هرچه را که منتشر کردید آنالیز و تحلیل کنید تا بتوانید براساس اطلاعات به دست آمده هدف های آینده را تعیین کنید و به فکر رشد و توصعه کسب و کار باشید.

آنالیز محتوا اگر دقیق و درست انجام شود تاثیر بسیاری در کسب و کار شما خواهد داشت و با تعیین هدف ها و یا ویرایش محتواها میتوانید وب سایت خود را بهینه و مفیدتر کنید و میزان فروش و دیده شدن خود را افزایش دهید.

6. مدیریت انتشار محتوا

سیستم های مدیریت محتوا این امکان را به شما میدهند که وضعیت پست ها و محتواهای خود را تغییر دهید و تعیین کنید که چه کسانی میتوانند آنها را تغییر دهند و یا محتوا جدید تولید کنند. مدیریت محتوا و مطالب بر روی وب سایت از ارزش بالایی برخوردار است و اگر وب سایت خود را طوری طراحی کنید که کاربران عادی نیز بتوانند محتوا تولید کنند قطعا میزان بازدید و ارزش سایت شما افزایش خواهد یافت.

7. امکان ترجمه زبان

سیستم های مدیریت محتوا این قابلیت را دارند که به چند زبان مختلف ترجمه شوند تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند. یکی از معروف ترین آنها سیستم وردپرس میباشد که به راحتی میتوانید به بسیاری از زبان های دنیا آن را تهیه کنید و از آن استفاده کنید. در برخی از این سیستم ها ابزارهایی نیز وجود دارد که به شما امکان ایجاد یک وب سایت چند زبانه را نیز میدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *