آموزش ها ترفند وب سایت

استراتژی دیجیتال مارکتینگ و انواع کانال های آن

نویسنده: کارشناس تولید محتوا 2023/05/03 4 نظر
استراتژی دیجیتال مارکتینگ و انواع کانال های آن

تعاریف مختلف و زیادی را  می توانیم برای دیجیتال مارکتینگ بیان کنیم ولی اگر بخواهیم به طور کلی دیجیتال مارکتینگ را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم که دیجیتال مارکتینگ به معنای جذب مخاطب بهینه و فروش محصول یا خدمات در بستر اینترنت می باشد.

در زمان های گذشته بازاریابی سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه بسیار کم انجام می شود، بازاریابی سنتی، تبلیغاتی بود که فرد آن را با پخش بنر و… انجام میداد و در آن زمان مورد استفاده قرار می گرفت. با گذشت زمان، بازارها به سمت اینترنت و دیجیتالی شدن رفتند، حال اگر فردی بخواهد در کسب و کار خود موفق باشد صفحه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و… برای خود مهیا می سازد و در آن ها با قدرت کار می کند. البته ناگفته نماند که بیشتر افراد در این مورد هم، با شکست مواجه می شوند چون اطلاعات کافی درباره دیجیتال مارکتینگ ندارند و به طور حرفه ای عمل نمی کنند.

تفاوت های بازاریابی آنلاین و بازاریابی آفلاین یا سنتی:

بازاریابی آفلاین یا (سنتی) شامل تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، تبلیغات چاپی، آگهی ها، بیلبوردها، و… می شود، که در این روش ها افرادی که می خواستند تبلیغاتی انجام دهند هزینه های بسیار سنگینی را باید متحمل می شدند، آن هم به خاطر این که جامعه خاصی را نمی توانستند مورد هدف قرار دهند و بعضی وقت ها این هزینه ها پوچ و بی فایده بود. 

بازاریابی آنلاین یا (دیجیتال مارکتینگ) که شامل تبلیغات در شبکه های اجتماعی، سئو، تبلیغات در موتورهای جستجو یا تبلیغات کلیکی (ppc) می شود شاهد هزینه های خیلی کمی هستیم، به دلیل اینکه می توانیم مخاطب خاص خود را مورد هدف قرار دهیم پس برندسازی بهتر و سریعتری را هم می توانیم داشته باشیم.

اگر می خواهید بدانید کدام استراتژی بازاریابی برای کار های شما مناسب است، اول باید مخاطب خود را ببینید که چه چیزهایی را دوست دارد یا این که برای تصمیم گیری از کجا می تواند اطلاعات خود را کسب کند. اگر بخواهیم بین بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ یکی را به عنوان بهترین و اولین انتخاب کنیم کار خوبی نیست چرا که هر کدام برای هدف و مخاطبان متفاوتی تلاش می کنند. 

مثالی از تفاوت بازاریابی آنلاین و بازاریابی سنتی می‌تواند در خرید محصولات قابل حمل باشد. به طور معمول در بازاریابی سنتی، شما باید به فضای فیزیکی فروشگاه ها مراجعه کنید تا محصول خود را پیدا کنید، در حالی که در بازاریابی آنلاین، شما می‌توانید از طریق سایت های فروشگاهی یا بسترهای الکترونیکی، محصول مورد نظر خود را پیدا کنید و سفارش دهید.

با استفاده از تبلیغات آنلاین، فروشندگان می‌توانند به صورت هدفمند به مخاطبان خود تبلیغ کنند و بازده بیشتری را از تبلیغات خود کسب کنند. در حالی که در بازاریابی سنتی، تبلیغات برای مخاطبانی به نمایش گذاشته می‌شود که شاید علاقه‌مند به آن نباشند و در نتیجه بیشترین بازده را نخواهند داشت.

دیجیتال مارکتینگ و کانال های آن

  دیجیتال مارکتینگ و انواع کانال های آن:

  • بازاریابی تولید محتوا 
  • بهینه سازی موتورهای جستجو سئو
  • پرداخت به ازای کلیک
  • افلیت مارکتینگ
  • بازاریاب و فروش
  • بازاریابی آنلاین
  • محتوای حمایت شده (دارای اسپانسر)

1. بازاریابی تولید محتوا «Content Marketing»

دیجیتال مارکتینگ شاخه های خیلی زیادی دارد که شاخه اول آن بازاریابی با تولید محتوا است که برای تبلیغات یک یا چند محصول، خدمات یا برند های مختلف که بخواهند به بازار عرضه کنند. شما با تولید محتوا درست و جامع در مورد یک شرکت یا محصول و … می توانید آگاهی های برند آن شرکت را به درستی توضیح دهید، با این کار نظر اکثر مشتریان چه افراد معمولی و چه صاحبان شرکت ها را به خود جلب می کنید، در نتیجه اعتماد کردن و پایبند بودن مشتریان به شما بیشتر خواهد شد. بنابراین تولید محتوا خوب و درجه یک می تواند اساس و پایه دیجیتال مارکتینگ شما در کار باشد.

انواع مختلف بازاریابی تولید محتوا شامل:  فیلم ها، وبلاگ، پست هایی که در شبکه های اجتماعی می گذاریم، بروشورها، کتاب های الکترونیکی، اینفوگرافیک و… هستند که ما می توانیم در وب آن ها را بارگذاری کنیم.

2. بهینه سازی موتورهای جستجو سئو«SEO»

وقتی به دنبال یک مطلب یا محصول می‌گردید و در گوگل آن را جستجو می‌کنید، معمولاً نتایج صفحه اول را بیشتر بررسی می‌کنید. اغلب شما به صفحه دوم گوگل نخواهید رفت زیرا در صفحه اول می‌توانید هرآنچه را که به دنبال آن هستید، پیدا کنید. به منظور کمک به سئو، باید کلمات کلیدی را پیدا کنیم که بیشترین جستجو را توسط کاربران دارند و با استفاده از آنها به گوگل نشان دهیم که ما نیز درباره همان موضوعات مقاله‌هایی داریم تا بتوانیم به سرعت به آنچه که می‌خواهید دسترسی پیدا کنید.

در سئو درونی ما کلمات کلیدی و توضیحات متا را برای محتوای خود بوجود می آوریم ولی سئو بیرونی می تواند بک لینک ایجاد کند تکنیک های لینک سازی خارجی، بهینه کردن وب سایت و… را انجام دهد. سئوی درونی و سئو بیرونی با هم می‌توانند سیگنال ها را ایجاد کنند تا گوگل بتواند در رتبه بندی سایت از آن‌ها استفاده کند. 

بزرگ‌ترین مشکلی که سئو دارد این است زمان طولانی را باید صبر کنیم تا گوگل ما را به صفحه اول ببرد پس برای صاحبان کسب و کار بسیار وقت گیر خواهد بود.

3. پرداخت به ازای کلیک «Pay Per Click»

برای تبلیغات کلیکی شما به ازای  هر تعداد کلیکی که بر روی تبلیغ شما می خورد باید هزینه پرداخت نمایید در نتیجه هر چه بیشتر کلیک کنند هزینه تبلیغ بالاتر می رود. 

4. شبکه های اجتماعی  «social media marketing»

آینده دیجیتال مارکتیگ

شما محصولات مورد نظر خود را در صفحه خود می توانید تبلیغ کنید بدون هیچ مشکلی و کلید موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی همین می تواند باشد، که پست و محصولات خود را با کمترین هزینه به بازار عرضه کنید.

در شبکه های اجتماعی شما مستقیما با مشتری وارد معامله می شوید، این می تواند نقطه قوتی برای شما باشد و اینگونه مشتری می تواند اعتماد بیشتری را به شما داشته باشد.

5. افلیت مارکتینگ «Affiliate Marketing»

بیشتر مردم سیستم افلیت مارکتینگ را به عنوان همکاری کردن در فروش، بازاریابی درصدی می شناسند یک روش خوب است که گذشته هم به طور سنتی در فضای آفلاین بکار می رفت، امروزه در فضاهای آنلاین می توانید شاهد گستردگی و قوی بودن آن در تبلیغات شوید. در این گونه از تبلیغات یک فرد به صورت کسی که لینک ها را مورد بررسی قرار می دهد و برای تحقیق هایی که انجام داده است، یک درصدی را دریافت می کند و با توجه به محصولاتی که به آن داده می شود تا مورد بررسی قرار گیرد اگر بتواند آن محصولات را به درستی بفروش برساند آن فرد می تواند برای چیزی که تبلیغ کرده است هزینه را دریافت کند.

اولین سایتی که این کار را انجام داد و هنوز هم انجام می دهد سایت آمازون است، سایت آمازون در سال 1996 این کار را انجام داد. شاید به این فکر می کنید که آمازون خیلی درصد می دهد، ولی این هزینه ها در ازای فروش خیلی ناچیز است.

6. بازاریاب و فروش «Marketer and sales»

بازاریابی یعنی برای فروش اجناس، مستقیم با افراد وارد مذاکره شویم و توضیحاتی درباره اجناسمان به آن فرد بدهیم توضیحات ما باید طوری باشد که اعتماد مشتری را به خود جلب کنیم و مشتری هم با خیال راحت از ما خرید کند. 

بعد از بازاریابی به فروش می رسیم، در قسمت بازاریابی وقتی نظر مشتری را به خود جلب کردیم، پس حالا می توانیم جنس خود را به او بفروشیم و اگر در بازاریابی درست به مشتری توضیح داده باشیم و با فروش بهترین محصول خود به آن، نه تنها باعث راضی بودن مشتری می شویم بلکه می توانیم از طریق مشتری که از ما خرید کرده است به مشتری های دیگر هم برسیم.

7. ایمیل مارکتینگ «Email marketing»

به طور ساده اگر بخواهیم ایمیل مارکتینگ را تعریف کنیم، مستقیم ترین ارتباط از طریق ایمیل که می توانیم به مخاطب های خود برسیم است. در ایمیل مارکتینگ به صورت مستقیم با افراد ارتباط برقرار کرده و آنان را به مشتری دائم و واقعی خود تبدیل می کنیم.

8. بازاریابی آنلاین «Digital marketing »

بازاریابی آنلاین یعنی در فضاهای اینترنتی بتوانیم مشتریانی جذب کنیم که با محصولات با کیفیت و عرضه بهترین خدمات توانسته باشیم مشتری جذب شده از طریق اینترنت (بازاریابی آنلاین) را نگه داریم، به این امر بازاریابی آنلاین می گوییم.

9. محتوای حمایت شده یا دارای اسپانسر «sponsored content»

این تبلیغات توسط اینفلوئنسرها یا شرکت ها انجام می شود که شرکت یا برند های خاصی از شرکت های دیگر درخواست می کنند و برای تبلیغات خود هزینه ها را هم متقبل می شوند. کسی که سفارش دهنده است فقط هزینه و تبلیغ خود را به شرکت یا اینفلوئنسر می دهد و این درخواست به صورت محتوا، یا فیلم و… در رسانه های اینفلوئنسرها و شرکت ها منتشر می شود.

ابزار دیجیتال مارکتینگ

دو نمونه از ابزارهای رایگان دیجیتال مارکتینگ

1. گوگل آنالیتیکس«Google Analytics»

سرویس آنالیتیکس یکی از ابزارهای رایگانی است که از طریق گوگل، سایت خود را مورد بررسی قرار می دهید و در این سرویس می توانید بررسی کنید که چند نفر در سایت شما آمده اند چه مدت زمانی در صفحه سایت شما مانده اند، فعالیت های کاربران سایت، مسیر های خروجی کاربران، چه صفحاتی پر بازدید تر از بقیه هستند و اطلاعات زیادی که می شود در گوگل آنالیتیکس مورد بررسی قرار داد. به طور کلی گوگل آنالیتیکس اطلاعات جامع، مفید و حجم های وسیعی را در اختیار مدیر وب سایت قرار می دهد.

2. گوگل سرچ کنسول «Google Search Console»

سرچ کنسول یکی از ابزارهای مهم و کارآمد در دیجیتال مارکتینگ است. با استفاده از این ابزار، می‌توانید عملکرد و بهبود سئوی وب‌سایت خود را برای نتایج جستجو بهینه کنید. این ابزار کاملاً رایگان و قابل دسترس برای همه است و شما می‌توانید وب‌سایت خود را به آن متصل کنید تا عملکرد آن را ارزیابی کنید.

با استفاده از سرچ کنسول، می‌توانید رتبه و بهبود سئوی وب‌سایت خود را بهبود بخشید و در نتیجه شانس بالاتری برای بالا آمدن سایتتان در نتایج جستجوی گوگل داشته باشید. این ابزار کاملاً رایگان است و می‌توانید سایت خود را در آن ثبت کنید تا عملکرد و کارایی آن را ارزیابی کنید.

با استفاده از سرچ کنسول، می‌توانید بهبود سئوی وب‌سایت خود را بهبود بخشید و در نتیجه رتبه آن را در نتایج جستجوی گوگل افزایش دهید. با استفاده از این ابزار می‌توانید مشکلات پیش آمده در وب سایت خود را پیدا کرده، تعداد کلیک های دریافتی را مشاهده و با دانستن اینکه چند نفر با کامپیوتر، چند نفر با موبایل و چند نفر با تبلت وارد سایت شما شده‌اند، بهبود عملکرد وب‌سایت خود را بالا ببرید. همچنین می‌توانید کلمات کلیدی را که افراد از طریق آن‌ها به سایت شما وارد شده‌اند، پیدا کنید و از اطلاعات دیگری که برای صاحبان وب‌سایت ضروری است، بهره‌مند شوید.

3. (Keyword tool)

کیبورد تولز یکی از ابرازرهای مناسب و موثر برای پیدا کردن کلید واژه‌ی مورد نظر شماست.

با استفاده از ابزار Keyword tool می‌توانید به بهترین شکل تحقیق کلمات کلیدی خود را انجام دهید. این ابزار از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد. شما می‌توانید هم به‌صورت رایگان و هم پولی از آن استفاده کنید.

در نسخهٔ رایگان، لیستی از کلمات کلیدی مرتبط را بدون اطلاعات در اختیار شما قرار می‌دهد. با خرید اکانت پولی، می‌توانید به سایر اطلاعات مثل تعداد دفعات جست‌وجوی کیورد و روند جست‌وجوی کلمات کلیدی نسبت به ماه قبل هم دسترسی پیدا کنید.

همچنین، با استفاده از این ابزار، می‌توانید یک خروجی از کلمات کلیدی موردنظر خود را دریافت کنید تا بتوانید آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید. از طریق تحلیل کلمات کلیدی رقبا و روند جستجوی آنها، می‌توانید بهترین استراتژی را برای بهینه‌سازی وب‌سایت خود ارائه دهید و در نتیجه بهبود سئو و جذب ترافیک واقعی به سایت خود داشته باشید.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ؛ مزایا و معایب

استراتژی دیجیتال مارکتینگ به سادگی به مفهوم استفاده از ابزارهای دیجیتال برای تبلیغ، ترویج و جذب مشتریان برای کسب و کارها گفته می‌شود. برای مثال، شما با تهیه محتوای مناسب برای هدف خود در شبکه‌های اجتماعی، مانند انتشار ویدئوها و تصاویر مرتبط، سعی در جذب مخاطبان و افزایش شناخت آن‌ها نسبت به کسب و کار خود دارید. با این کار، به صورت اثربخش استراتژی دیجیتال مارکتینگ را پیاده می‌کنید.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ دو بخش دارد: 1. رایگان«Organic» و 2. غیر رایگان «Paid» 

استراتژی دیجیتال مارکتینگ که به صورت رایگان است به سئو برای بهینه سازی و «ASO» در اپلیکیشن تمرکز دارد.

رقابت بین استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ رایگان و غیررایگان، باعث اولویت بیشتر استراتژی‌های غیررایگان شده است. به عبارت دیگر، به دلیل رقابت‌های شدید در این حوزه، استراتژی دیجیتال مارکتینگ غیررایگان، تاثیر بیشتری در جذب ترافیک و مشتریان دارد.

معایب

در بازار استراتژی دیجیتال مارکتینگ سهم خود را از دست می دهید. 

بودجه بندی درست در استراتژی دیجیتال مارکتینگ از دست خواهید داد.

هزینه ها و وقت هایی که برای استراتژی دیجیتال مارکتینگ می گذارید بی نتیجه است.

هیچ امکانی برای اینکه در استراتژی دیجیتال مارکتینگ بهینه سازی شوند ندارید.

مزایا

استراتژی دیجیتال مارکتینگ، اگر خیلی خوب باشد مانند کمپین تبلیغاتی، در آخر نتیجه فروش شما را افزایش می دهد.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ به صورت مرتب و مفید برنامه های کاری شما را تنظیم می کند.

و از همه مهمتر اینکه استراتژی دیجیتال مارکتینگ خوب می تواند در ترافیک سایت شما بسیار قوی عمل کند و آن را افزایش دهد.

 آیا دیجیتال مارکتینگ آینده دارد؟

در حال حاضر، بیشتر کسب و کارها به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌روند. این به معنی آن است که برای حفظ مشتریان جاری و جذب مشتریان جدید، باید با آگاهی و دانش از شرایط و موقعیت موجود در شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت خود، فعالیت بیشتری را در نظر بگیریم. به مرور زمان، کسب و کارهای اینترنتی بیشتر رشد خواهند کرد و کسب و کارهای سنتی قادر به رقابت با آن‌ها نخواهند بود. با این حال، باید توجه داشت که هیچ زمانی برای مرده شدن دیجیتال مارکتینگ فرصتی وجود نخواهد داشت. در کشور ما، به دلیل فیلتر شدن بسیاری از پلتفرم‌های اجتماعی، برخی از کسب و کارها به مشکل برخورد کرده و یا به دلیل عدم فعالیت بسیار پایین تر از قبل، از هم فروپاشیده‌اند.

برای آغاز یک کار اینترنتی شما می توانید با آژانس دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات بعلاوه تماس بگیرید و مشاوره های دقیق و رایگان  یا اینکه صفر تا صد کارهای دیجیتال مارکتینگ خود را به ما بسپارید.

4 پاسخ به “استراتژی دیجیتال مارکتینگ و انواع کانال های آن”

  1. بیتا سهیلی گفت:

    سلام وقت بخیر
    لطف میکنید توضیحات بیشتری درباره ایمیل مارکتینگ بدین

  2. zahra گفت:

    باسلام مجوعه بعلاوه خدمات ایمیل مارکتینگ هم انجام میدن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *