دسترسی سریع به بخش های مقاله
سئو داخلی یکی از انواع سئو میباشد که بسیار با اهمیت است و قبل از شروع هراقدام دیگری ابتدا باید فرایند سئو داخلی به طور کامل انجام شود. در این نوع به کاربر و موتورهای جست و جوگر کمک میکند تا محتوای مربوط به صفحه را به درستی درک کند و بهترین نتیجه را دریافت کند. در ادامه این مقاله از بعلاوه همراه ما باشید تا به بررسی سئو داخلی و برخی تکنیک ها و ترفندهای مربوط به آن بپردازیم.
سئو داخلی چیست؟
در تعریف سئو داخلی میتوان گفت که تمام اقداماتی است که به طور مستقیم در وبسایت خود به آنها دسترسی دارید و میتوانید خودتان آنها را تغییر دهید و براساس موتورهای جست و جوگر بهینه کنید. برخی از این اقدامات شامل تغییرات عنوان صفحات و محتواها، تغییرات توضیحات متا، برچسب ها مربوط به هر محتوا و غیره میباشد. دقیقا مخالف سئو خارجی، که به بک لینک و سیگنال های دیگر اشاره دارد. برای بهینه سازی وب سایت خود بر اساس معیارهای سئو داخلی، نیاز است که چندین فرایند را به طور منظم و درکنار هم انجام داد. به منظور انجام این فرایندها نیز میتوانید از برخی از ابزارهای بسیار کاربردی و کمک کننده استفاده کنید که میتواند بسیار موثر و مفید باشند.
اگر شما مدیر وبسایت هستید میتوانید به طور مستقیم به مسائل فنی و بهبود کیفیت محتواهای تولید شده تاثیر گذار باشید. باید سعی کنید که تمام مسائل مربوط به وبسایت شما اعم از سرعت لود، بهینه سازی کدها، حجم عکس ها، جذب کاربر و … به بهترین شکل انجام شود تا باعث افزایش ترافیک و دیده شده شود. تعیین استراتژی مناسب برای تولید محتوا و تغییرات در سایت نیز میتواند یکی از عوامل تعیین کننده در افزایش اعتبار و بهبود سئو داخلی باشد که باید به آن توجه داشته باشید.
پارامترها و تکنیک های سئو داخلی
انجام سئو فقط به تولید محتوا و بارگذاری متن و عکس منتهی نمیشود و عوامل بسیاری در سئو داخلی تاثیر گذار هستند. بسیاری از تولید کنندگان محتوا به تازه وارد این حوزه شده اند آگاهی کاملی نسبت به تولید محتوا اصولی براساس فاکتورهای سئو داخلی ندارند که در ادامه سعی شده است به برخی از مهم ترین سئو داخلی اشاره کنیم.
1- عنوان صفحات (title page)
تعیین عنوان (title) برای صفحات سایت یکی از مهم ترین فاکتورها و تکنیک ها میباشد که کمک بسیاری به موتورهای جست و جوگر برای درک بهتر محتوا آن صفحه میکند. هر کدام از صفحات باید دارای عنوان مخصوص به خود باشد که که در آن کلمات کلیدی مهم قرار گرفته است. به طور مثال اگر محتوایی در مورد سئو تولید کرده اید میتوانید، عنوان اصلی آن را به گونه ایی بگذارید که کلمه سئو داخلی یا خارجی در آن قرار گرفته باشد و برای مخاطب نیز جذابیت داشته باشد.
2- توضیحات متا (Meta Description)
توضیحات متا در سئو داخلی شامل تعداد محدودی از کلمات میباشد که در وصف محتوا نوشته شده و مطالب گفته شده در محتوا اصلی میباشد. توضیحات متا را میتوان به وسلیه تگ مربوط به آن در زبان html قرار داد و یا از برخی از افزونه ها مانند yoast seo برای وردپرس استفاده کرد.
3- چگالی کلمات کلیدی
چگالی کلمات کلیدی را میتوان بعنوان یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو داخلی در نظر گرفت. به طور استاندارد توصیه شده است که چگالی کلمات کلیدی اصلی در متن باید بین 2 تا 5 درصد کل متن باشد. بسیار مهم است که کلمات کلیدی شما از یک حدی کمتر و از یک حدی نیز بیشتر نباشد. این گونه موتورهای جست و جوگر گوگل راحت درک خواهند کرد که محتوا شما درمورد چه موضوعی است.
در سالهای گذشته فقط کافی بود که کلمات کلیدی را در متن زیاد به کار ببرید تا در نتایج اول گوگل قرار بگیرید اما به تدریج الگوریتم های گوگل به منظور رتبه بندی بسیار پیشرفته تر شدند و این روند به طور کلی تغییر کرده است و در صورت استفاده غیرطبیعی و زیاد از کلمات کلیدی موجب جریمه شدن و از دست دادن رتبه نیز خواهد شد.
4- بهینه سازی عکس
امروزه استفاده از عکسهای جذاب اهمیت بسیاری در محتوا و جذب کاربران دارد. به همین دلیل یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو داخلی بهینه کردن عکس ها میباشد. به طور مثال میتوانید برای ویژگی های title و alt مقدار مرتبطی تعیین کنید و تا حد امکان سایز عکس های خود را کاهش دهید. برخی از وبسایت ها وجود دارند که به طور رایگان عکس ها را فشرده میکنند. همچنین فرمت عکس ها نیز مهم است و به تازگی فرمت webp موجود از اهمیت بالایی نزد گوگل برخوردار است.
5- لینک های داخلی
لینک سازی بین صفحات سایت نیز یکی از موارد بسیار مهم در سئو داخلی میباشد. درواقع شما با لینک دادن به صفحات مختلف ارتباط بین صفحات را مشخص میکنید از همین رو بهتر است به صفحاتی لینک بدهید که محتوا آن مرتبط با محتوا تولید شده در همان صفحه است. لینک هایی که میدهید حتما باید به صفحات داخلی وبسایت خودتان باشد و همچنین با توجه به تعداد کلمات و میزان محتوا تعداد آن متفاوت است.
6- لینک های خارجی
توصیه میشود که حداقل یک لینک به سایت های مرتبط خارجی بدهید که اعتبار بالایی دارند. با این کار اعتبار محتوا شما نیز افزایش پیدا میکند و محتوا شما برای گوگل بهتر درک میشود همچنین این نکته را به گوگل میفهمانید که وبسایت و محتوا شما منبعی از اطلاعات میباشد. اما باید در نظر داشته باشید که به سایتی لینک بدید که رقیب شما نباشد و در آینده جایگاه شما رو تهدید نکند.