آشنایی با انواع کسب و کار ها: تعریف، اهداف و …

دسته بندی ها

- وب سایت
(5)
- متفرقه
(3)
- سئو
(6)
- ترفند
(9)
- بازاریابی
(2)
- ایده
(1)
- اخبار
(6)
- آموزش ها
(33)
آشنایی با انواع کسب و کار ها: تعریف، اهداف و …
types-of-business-min

در دنیای امروزی انواع کسب و کار های بسیاری وجود دارد که هرکدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند و بسته به وضعیت جامعه هرکدام دارای درآمد متفاوتی میباشند. قطعا اگر کسب و کاری که راه اندازی میکنید بر اساس علاقه تان باشد میتوانید تجربه های بسیاری کسب کنید و پیشرفت قابل توجهی داشته باشید؛ اما اگر بخواهید یکی از انواع کسب و کار را شروع کنید که به آن علاقه ‌ی زیادی ندارید و یا به‌ عنوان یک کار تمام وقت به آن نگاه نمی‌کنید احتمال شکست در آن کسب و کار افزایش می ‌یابد. اگر نمی‌دانید که کدام نوع کسب و کار برای شما بیشتر مناسب است بهتر است به ویژگی‌های درونی خودتان نگاهی بیندازید و آن ‌ها را بررسی کنید تا برای تعیین نوع کسب و کار شمار ا یاری دهد. در ادامه این مقاله از بعلاوه همراه ما باشید تا با انواع کسب و کار ها آشنا شوید.

 انواع کسب و کار خدماتی

کارهای خدماتی یک نوع از انواع کسب و کار ها هستند که در آن خدمات به مشتری، و نه کالاهای محسوس و قابل لمس ارائه می‌کنند. کسب و کار خدماتی میتواند از انواع آموزش ها و مهارت ها تا انواع توصیه و استراتژی را در بر بگیرد. از مهم ترین مشاغل مربوط به این نوع از انواع کسب و کار های خدماتی می‌توان به آرایشگاه‌ها، تعمیرگاه‌ها، مدارس، بانک‌ها و موسسات مالی، شرکت‌های حسابداری، و شرکت‌های حقوقی در ایران اشاره کرد. در واقع همانطور که میدانید در این نوع کسب و کارها محصول و یا ابزاری به شما داده نمیشود و در عوض خدمات و یا کارهای که برای شما انجام میدهند از شما هزینه دریافت میکنند.

 کسب و کار بازرگانی

کسب و کارهای بازرگانی یکی دیگر از انواع کسب و کار ها هستند که در آن افراد به صورت عمده محصولات را خریداری میکنند و سپس با قیمت خرده فروشی آنها را میفروشند. به این نوع بیزینس گاها“بیزینس “خرید و فروش” نیز گفته می‌شود. مبنای کار این سازمانها و شرکت‌ها بر پایه سودی است که از هزینه کم و درآمد بالا به دست می‌آورند. به علاوه، این نوع کسب و کارها محصولات را بدون هیچ کم و کاستی به فروش می‌رسانند.

از مهم ترین مشاغلی که در این نوع کسب و کار دیده میشود انواع سوپر مارکت ها و فروشگاه های زنجیره ایی و فروشگاه های خرده فروشی میباشد. یکی از مهم ترین ویژگی این نوع کسب و کارها همواره تخفیف داشتن انها است که مانند شرکت افق کوروش که خود را به عنوان فروشگاه همواره تخفیف معرفی کرده و در این کار موفق بوده است. این کسب و کارها، همگی در وهله اول، محصولات خود را از تولیدکنندگان عمده و با قیمت پایین (عمده) خریداری کرده و به قیمت خرده‌فروشی در فروشگاههای خود عرضه می‌کنند.

کسب و کارهای تولیدی

یکی دیگر از انواع کسب و کار ها کسب و کار تولیدی میباشد که با انواع دیگر کسب و کارها متفاوت میباشد و وجه تمایز آنها در تولید محصولات میباشد. در کسب‌ و کارهای تولیدی، محصولات اولیه به قصد مصرف در جریان تولید محصولی جدید خریداری خواهند‌ شد. اگر که بتوانید هر مواد اولیه را دریافت کنید و با محصول تولید شده نهایی در بازار کسب درآمد کنید در واقع شما وارد کسب و کار از نوع تولیدی شده اید. به طور مثال، میتوان به انواع شرکت های خودرو سازی اشاره کرد که با خرید مواد اولیه مانند فلزات، لاستیک، مواد آلمینیومی و … اقدام به ساخت خودرو های امروزی میکنند و با قیمت های بالایی در بازار عرضه می شود. همچنین، می‌توانید کارخانجات سنگ و مصالح ساختمانی یزد و میبد را در نظر بگیرید. این کارخانجات، به دلیل دسترسی فراوان به محصولات سنگی در این اقلیم خاص، از فراوانی قابل توجهی در استان یزد برخوردار می‌باشند.

انواع کسب و کار اینترنتی

یکی دیگر از انواع کسب و کار ها که امروز محبوبیت بالایی پیدا کرده است کسب و کارهای مجازی و اینترنتی میباشد که با توجه به رشد صعودی تکنولوژی و وابستگی و تمایل افراد به استفاده از اینترنت، پای خود را به دنیای تجارت باز کرده است. فعالیت به صورت آنلاین و فروش آنلاین به دلیل محبوبیت استفاده از شبکه های اجتماعی در بین مردم و سرمایه کمی که نیاز دارد از محبوبیت بالایی در بین صاحبان کسب و کار برخوردار است. همچنین برخی از تکنیک ها جهت فروش حرفه ایی وجود دارد که میتوانید در مقاله تکنیک های ویژه فروش حرفه ایی با آنها آشنا شوید.

در این مدل از انواع کسب و کار، شما نیاز به یک سیستم کامپیوتری، اینترنت با سرعت مناسب و یک میز کار دارید. ضمن اینکه برای راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی نیاز به مکان و زمان مشخصی نیست و در هر ساعت شبانه‌روز و هر جایی که هستید به راحتی می‌توانید تجارت خود را کنترل کنید. در این نوع کسب و کارها معمولا نیازی به اجاره کردن مغازه و یا انبار نیست و میتوان در فضای کوچک منزل هم آن را جلو برد. اما سوال اینجاست که چه نوع کسب و کارهایی را می‌توان در اینترنت انجام داد؟ تقریبا هر کاری که فکرش را بکنید می‌توانید در این فضا انجام دهید. فقط باید دانش خود را در زمینه‌ی اینترنت، بهینه‌سازی سایت و سئو کمی بالا ببرید.

به طور کلی، تولید محتوا، فروشگاه آنلاین محصولات متنوع و ارائه خدمات مختلف، سه گونه مهم فعالیت‌هایی هستند که در فضای تجاری اینترنت شکل گرفته‌اند. فعالیت در فضای مجازی و به صورت آنلاین معمولا به دو شکل انجام میشود یا خودتان فروشگاه دارید و محصولات و یا خدمات خود را ارائه میدهید و یا برای شرکت و مجموعه ایی جدا به صورت دورکاری فعالیت میکنید. سود حاصل هر کدام از این فعالیت‌ها با یکدگیر متفاوت است و سقف درآمد مشخصی هم تعریف نشده است. مثلا درآمد کسی که با سرمایه زیاد وارد بورس می‌شود و با علم و آگاهی به خرید و فروش سهام می‌پردازد، با کسی که به صورت دورکاری برای سایت‌های مختلف تولید محتوا می‌کند قابل مقایسه نیست. باید توجه داشته باشید که فعالیت در فضای مجازی فقط محدود به وب سایت ها نمیشود و اگر کمی علاقه و استعداد به شبکه های اجتماعی داشته باشید میتوانید از طریق فعالیت در این زمینه ها برای خود کسب درآمد داشته باشید.

کسب و کارهای خانگی

این نوع از انواع کسب و کارها، در واقع زیر مجموعه کسب و کار اینترنتی است و بسیاری از افراد که فرصت بیشتری در منزل دارند، می‌توانند به کمک اینترنت محصولات و مهارت های خود را به نمایش بگذارند و درواقع هم زمان در دو نوع کسب و کار فعالیت داشته باشند. انواع کسب و کارهای خانگی به صورت سنتی هم وجود داشته دارند مانند، تولید و فروش مربا و ترشی توسط زنان خانه‌دار آشپزی، کیک پزی، تزئین منزل و غیره. کارهای بیشماری را می‌توان جزو فهرست مشاغل خانگی آورد. از ساخت و فروش انواع صنایع دستی و تولید محتوا و ترجمه متون گرفته تا فروش پوشاک و کیف و کفش و حتی غذای خانگی. یکی از مهم ترین مزیت های این گونه از انواع کسب و کارها سرمایه کم و عدم نیاز به ابزارالات خاص میباشد.